torstai 18. syyskuuta 2014

Keskisormi-Kaapo

Viime aikoina olen raapinut päätäni tuon Kaapon kanssa, kun ei tuo jäljestäminen enää sujukaan vaan koira rynnii jäljen läpi. Haistelee kyllä koko ajan ja menee oikeaa jälkeä ja kulmatkin onnistuu, mutta vauhti on liian kova. Tuota jos jatkaa, jälki katoaa helposti. Olen kokeillut eri herkuilla, nälässä pitämällä, palkkiota vaihtamalla... Eipä vaikutusta, jälki ajetaan kerta toisensa jälkeen yhtä vauhdilla ja viime kerralla otti sitten jo harha-askelia.

Testatakseni tein ihan lyhyen jäljen pihanurmelle. Se olikin viimeinen virhe, koska muurahaiset olivat hyökänneet namipalojen kimppuun heti. Siihen jäi hommat, enkä ole uskaltanut sen jälkeen kokeillakaan tehdä uutta jälkeä. Tähänkö tämä nyt loppui?

Ajattelin vielä huomenna kokeilla, teen maksaherkkuja ja laitan niitä jäljelle.. Jos nekään ei maistu, niin sitten olen aseeton tämän ongelman edessä.

Mietin jo nenäpunkkejakin. Olisiko koiralta mennyt hajuaisti. No ei kyllä ole, haistaa milloin itse niin tahtoo. Eilen hakumetsässä ymmärsin lopulta, että Kaapo näyttää minulle keskisormea. Laitoin sen ukon perään metsään, niin koirapa pysähtyi kuselle ja sen jälkeen lähti viilettämään ihan muualle. Kutsuin. Koira meni taas kuselle ja vasta sitten alkoi löntystämään minun luo... Keskisormi pystyssä taitaa pojalla olla!!! Onhan se nyt murkkuiässä, niin pientä rajojen etsimistä taitaa olla Kaapolla.

Kuinkahan tuon keskisormen saa laskeutumaan? Jälkihommat kuitenkin olisi pidettävä koiralle kivana..

Viikonloppuna olisi tarkoitus ottaa risteily- ja ilmaisuharjoituksia. Risteily suoritetaan sankoilla ja yhdellä maalimiehellä. Eli siis keskilinjan toiselle puolelle vien sankkoja sopivin välimatkoin takalinjan myötäisesti. Koiran kanssa vien herkkuja sankkojen päälle ja palaan keskilinjalle. Toisella puolella on maalimies, joka palkkaa koiran löytymisen yhteydessä. Koira palaa luoksen, josta lähetän sen ensimmäiselle sankolle syömään herkkuja. Tällä aikaa maailimies siirtyy takalinjaa pitkin toiseen piiloon. Koira palaa sankolta ja lähetän taas maalimiehen luo. Jne jne. Ensimmäinen kerta tällainen risteilyharjoitus, mutta opetellaan. Tarkoitus on vain lisätä viettiä ja antaa koiran juosta ilman keskilinjan pysäytystä..
Ilmaisutavaksi Kaapolle aletaan opettamaan rullaa. Ei tuo vieraille hauku vaikka kotona möliseekin välillä sielunsa pohjasta. Ja rullakoira onkin maalimiehelle mukavampi..