sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Lisää oireita

Kaapon takajalkojen holtittomuus jatkui vaikka koira oli muuten energinen, notkea ja nopea liikkeissään. Jalat tärisivät vielä ja lisäksi ne pettivät alta nopeissa liikkeissä. Myös pissiessä. Vauhtia tämä ei haitannut ja koira oli onnellisen oloinen. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä jouduinkuitenkin antamaan tramadolin, koska koira oli niin kipeän oloinen.

Keskiviikkona soitin taas klinikalle. Akupunktion tehnyt eläinlääkäri ei ollut töissä, joten minua neuvottiin ottamaan yhteys häneen facebookilla tai sähköpostiviestillä.

Koirien borrelioosi-ryhmässä facebookissa keskusteltiin tuosta jalkojen pettämisestä. Siellä oli samoin käynyt borrelioosikoiralle, joka oli saanut laserhoitoa. Myös lauantaina laitetut exspotit neuvottiin pesemään pois. Siispä hinkkasin koiran shampoolla oikein kutkulleen, jos vaikka se exspot aiheuttaa noita oireita, mitkä akupunktion jälkeen tulivat. Eläinlääkärin soitteli illemmalla, päätettiin seurailla vointia edelleen.

Aloin myös syöttämään ihan kutkulleen b-vitamiinia. Annan neljä ihmisten b-vitamiinitablettia päivässä. Jotenkin tuntuu, että niistä on oikeasti apua koiran jaksamiseen ja lihasten tärinään. Tai sitten vain kuvittelen. Kipulääkettä emme ole tarvinneet päiviin. Sateisena päivänä Kaapo oli kipeän oloinen, annoin kipulääkkeen Se oli monta päivää sitten. Eilen oli myrskyä ja sadetta, koira oli taas hiukan kipeä. Iltaa kohden ilma lämpeni ja niin teki koirakin. Oli taas ihan normaali, touhusi ja juoksenteli....

Akupunktion jälkeen Kaapo ei ole saanut pissattua kunnolla. Ajattelin, että johtuu siitä, etteivät takajalat kanna kunnolla. Mutta yhä eilenkin, vaikka jalat toimivat kunnolla, koira pissasi vain ruikkimalla. Parin sekunnin suihkuja. Kaapon alavatsakin alkoi turvota. Lisäsin iltaruokaan rutkasti c-vitamiinia ja muutaman tunnin päästä Kaapo olikin tehnyt oikein pitkän pissan. Samoin teki tänään. Mistähän nyt tuo pissaamisongelmakin taas johtui?

Käytiin viikolla läpäisemässä Kiva Koirakansalainen-testi. Tuntui hyvältä kaiken tämän epäonnen ja taistelun keskellä. Kaapo oli täpinöissään, kun pääsi pitkästä aikaa tekemään jotain.

Rinon kemiallisen kastraation vaikutukset näkyvät jo. Koira on rauhoittunut ihan hirveästi. On myös alkanut leikkimään Kaaponkin kanssa ilman, että loppuleikki menisi patsasteluksi, kun Rinon pitää osoittaa pomouttaan. Nukkuu paljon, mutta työinto on säilynyt. Emme ole kuitenkaan paljoa treenailleet, koska koira on ensimmäiset päivät tällaisen kastraation jälkeen väsynyt. Olen antanut levätä. Ylihuomenna tulee kuluneeksi viikko ja sen kunniaksi lähdemme huomenna tottistreeneihin. Tänään ajattelin lähteä lenkille kylälle. Testataan kiinnostaako tienlaidat vähemmän kuin ennen...

Rinja on huimennut ihan täysin. Pitelemätön! Saa nykyisin nivelongelmiinsa Triken Hyaluron 365 ja näyttää tepsivän. Muutkin siis saa samaa tuotetta. Eikä mitään sivuoireita ole tullut yhdellekään koiralle. Ei närästystä eikä vatsaongelmia. Helppo myös annostella.