tiistai 19. toukokuuta 2015

Akupunktio hoidot alkoivat

Magneettikuvien oton jälkeen eläinlääkäri määräsi Kaapon kipulääkekuurille epäilyksenä lihasjumi ja hermopinne. Norocarppia siis söi säännöllisesti. Sunnuntaina koira oli niin hyvä, että käytiin muutama pisto tekemässä hakumetsässä sekä Kaapo sai leikkiä koirakaverien kanssa. Mikään ei vaivannut Kaapoa, päinvastoin piristyi paljon. Pääkopankin hoito on tärkeää. Eikä nyt kipuoireita olekaan ollut, ainoa oireilu on ollut tuo jalkojen tärinä.

Maanantai-aamuna menimme sinne akupunktioon. Eläinlääkäri paineli ja tunnusteli koiran alkuun läpeensä. Ainoa mihin reagoi erityisen voimakkaasti oli leukalihasten painelemiseen. Siitä ja muista Kaapon oireista eläinlääkärille heräsikin kysymys, että voisiko olla jokin harvinainen lihassairaus. Neulat paikalleen koiraan ja koira sai rentoutua 45 minuutin ajan. Sikeästi se nukkuikin, ei herännyt edes eläinlääkärin takaisin tuloon kolme varttia myöhemmin.

Keskusteltiin noista lihassairauksista, pääasiassa myasthenia graviksesta, joka on autoimmuunisairaus, johon lääkehoito tehoaa varsin hyvin. Kokeita ei vielä otettu vaan eläinlääkärimme jäi vielä mietiskelemään paria muutakin mahdollisuutta. Näiden testien analysoiminen maksaa noin parisataa per tulos. Tutkitaan kuulemma Kaliforniassa asti. Myös borrelioositestit jätettiin ensi viikkoon, samalla neulanpistolla sitten kaikki.

Kaapo nukkui koko päivän, välillä kävi pissalla ja taas nukkumaan. Kipeäkin oli, joten annoin norocarpin. Illalla vasen etujalka ja vasen takajalka eivät toimineet kunnolla. Varsinkin takajalan kanssa oli ongelmia, se steppaili holtittomasti koiran mahan alla eteen taakse, sivulta toiselle. Kuitenkin Kaapo oli sen verran pirteä, että vähän halusi jo leikkiä. Yöllä koira kuitenkin oli levoton, vaihtoi paikkaa ja vinkui. Haki välillä minulta lohdutusta ja oli todella kivuliiaan oloinen. Aamulla annoin heti herättyäni Kaapolle taas yhden tulehduskipulääkkeen. Nyt vasemman puolen jalat toimivat normaalisti, oikea takajalka teki samaa steppausta kuin vasen eilen illalla. Kotiutusohjeissa lukikin, että 1/1000-1/10 000 voi saada akupunktiosta reaktion, jolloin oireet pahenevat. Ja tietenkin tämä harvinaisuus on Kaapo, olipa yllätys. Reaktio on onneksi ohimenevä ja sen jälkeen vaste akupunktiohoitoon onkin normaalia parempi. Joten valoa kohti....???

Jätin Kaapon nukkumaan ja lähdin käyttämään Rinon kemiallisessa kastraatiossa. Helppo toimenpide, kapseli niskaan ja koira ei oikein ehtinyt edes huomata koko toimitusta. Stressasi koko ajan paljon, vihollisia oli kaikkialla. Mutta kaiken kaikkiaan tyytyväinen silti olen koiran käytökseen. Samassa odotustilassa oli toinen koira ja muutaman mörähtely ja haukahdukset riittivät, sen jälkeen sain nameilla sen keskittymään ihan muuhun. Enpä olisi uskonut, että samaan pieneen huoneeseen mahtuu Rino ja toinen koira.

Kotona odotteli paljon parempi vointinen Kaapo. Väsynyt vieläkin vähän mutta jalat eivät tärisseet yhtään, ei vaikka seisoi kuin patsas hevosia katselleen ja jalat olivat jännittyneinä.Josko sieltä olisi oikeasti jokin jumi auennut eilen neulan osuessa oikeaan paikkaan?? Mutta ei juhlita vielä. Seuraillaan tilannetta, otetaan kokeita, käydään akupunktiossa, kiropraktikolla ja hieronnassa.. Onkohan Joensuun alueella uima-allasta koirille? Vesiterapiaa....

Rinjalla hieman nivelrikko vaivaa. Ravintolisänä sai nutrolin nivel monitehoa kuten muutkin meidän koirat. Mutta närästysongelmien (Kaapo ja Rino) jouduin vaihtamaan toiseen tuotteeseen. Trikem Hyalorun on nyt käytössä ja seuraillaan onko yhtä paljon apua kuin nutrolinista. Helpompi ainakin annostella, pelkkä liuos vain. Nutrolinissa oli sekä öljy että tabletit. Ja nuo tabletit jouduin aina murskaamaan pienen pieneksi jauheeksi, koska muuten ne jää ruokakuppiin.

Myös ruokavalio on muuttunut kaikilla koirilla. Nyt ei mennä pelkällä raakaruualla vaan sekaan saavat nappuloita. Väittiäisin, että hyvin toimii tämäkin systeemi.