tiistai 30. syyskuuta 2014

Lausunto Kaapon oudoista pateista

............................................ 

Lausunto

1) Kudosnekroosi, lymfo-plasmasytäärinen tulehdus, arpikudosmuodostus
Näytteessä todetaan nahanalaisessa kudoksessa kudosnekroosi, joka todennäköisesti syntynyt verenkiertohäiriön seurauksena. Kudoskuoliota ympäröi aktiivisessa vaiheessa oleva kapselimuodostus sekä lymfosyyteistä ja plasmasoluista koostuva tulehdus.
Tällaisen taustalla on tavallisimmin traumaperäinen, paikallinen verenkiertohäiriö.

2) Lymfo-plasmasytäärinen tulehdus
Toisessa näytteessä todettiin kudosturvotusta eli ödeemiä sekä lymfoplasmasytäärinen tulehdus, jonka aiheuttaja ei näytteestä selvinnyt.


S.S
ELL, tarttuvien tautien erikoisyksikkö

..............................................
Vaikka lausunnon sanat ehkä maallikon silmiin näyttävät pahaenteisiltä, ei Kaapolla ole mitään hätää. Lääkekuuri koiralle ja valtava paino pois harteilta. Eivät siis ole kasvaimia. Ensimmäinen pahkura jalkaan tullut jostain iskusta, paksumman tikun tökkäyksestä, puremasta... Missään vaiheessa en ole huomannut koiran jalkaansa varovan eikä siitä ole vertakaan vuotanut. Voisiko olla punkin aiheuttama? Toinen pahkura saattaa jopa olla punkin pureman jälkeinen tulehdus. Paha mennä sanomaan, kun en lääkäri ole. Ja tässä vaiheessa kaikki on arvuuttelua. Kaikki muu paitsi tuo lausunto on arvuuttelua. Niin, eikä enää edes tarvitse arvuutella koiran vointia. Kaapo on terve. No onpas nyt hyvä fiilis :)