maanantai 6. lokakuuta 2014

Kappale kauneinta Suomea

Esittelen teille oman taikamaani, joka elää vuodenaikojen mukaan kevään ihmemaasta kesän satumaahan sekä syksyn haavemaasta talven joulumaahan. Näissä maisemissa nollaan pääni melkein päivittäin. En voisi kuvitellakaan eläväni kaupungin sykkeessä saatikka ulkomailla kaukana omasta taikamaastani..

Vanhaa metsän pohjaa

Olen pienestä pitäen tykännyt liikkua luonnossa. Kun 12-vuotiaana sain oman koiran, Arttu-saksanpaimenkoiran, vietin sen kanssa tuntikausia metsissä samoillen. Ei ollut ikinä kiire minnekään ja ajantaju katosi parhaan ystävän kanssa seikkaillessa. Tuota harrastusta olen jatkanut vuodesta toiseen. Koirat valitettavasti ovat matkalla vaihtuneet ja maisematkin hiukan, koska nyt samoilemme toisella puolella jokea.

Pielisjoen vesi on matalalla

Luonnossa taaperran mieluiten ihan itsekseni koirieni kanssa. En halua seuraa kovinkaan usein, tahdon vain upota ajatuksiin ja nauttia luonnon helmassa oleskelusta. Ihmetellä puolukanvarsia tai mahtavan kokoista hämähäkinseittiä hämähäkkeineen. Seittiä, johon hetki sitten olin törmätä päätä pahkaa ja hajottaa tuon upean taideteoksen. Tahdon ihmetellä rannalta löytyviä, aaltojen tuomia aarteita yhdessä koirieni kanssa; joutsenen höyhen, lumpeen kukkanen tai vesikirppu. Aina yhtä ihmeellisiä. Koirien ilo ja kummastus kaikkea uutta ja ihmeellisestä kohtaan on niin tarttuvaa.

Kaislikossa suhisee

Syksy esittää Suomen kauneimmillaan. Tuo mahtavan leiskuvan värikirjon kauneus melkein salpaa hengityksen.  Entäs ne sumuiset syysaamut, kun oikeasti ei näe kättänsä pidemmälle? Usvaseinämä ympäröi kaikkialla minne päänsä vain kääntää. Aurinkoiset päivät ja pimeät illat. Tavallaan ajatus syksystä myös ahdistaa, koska se tietää minulle lisää stressiä. Päivän valoisa aika alkaa kohtapuoliin olla ihan mitätön ja miljoona asiaa pitäisi ehtiä toimittaa. Vuorokaudet tuntuvat niin lyhyiltä syksyisin ja talvisin. Mutta sekään ei haittaa, kun saa nauttia jostain näin mahtavasta.

Pielisen lahukassa

 Miksipä minä edes tahtoisin muualle lähteä matkustelemaan, kun tällainen mahtava haavemaa löytyy heti, kun astuu uksesta ulos..



Usvaa