torstai 28. toukokuuta 2015

Odotusta...

Kaapon pissiongelmat siis helpottivat hieman c-vitamiinin avulla, mutta eivät kuitenkaan loppuneet kokonaan. Välillä pissaaminen oli hankalaa. Tiistaina akupunktiossa eläinlääkäri käsitteli tämän pissa-alueenkin ja sen jälkeen pissa onkin irronnut ihan hyvin. Samoin vasen takajalka,  joka ei jaksanut kannatella koiraa pissaamisasennossa, toimii nyt hyvin. Akupunktio auttoi siihenkin vaivaan.

Eläinlääkäri huomasi Kaapoa tarkastellessaan, ettei Kaapon kasvot ole symmetriset. Kielikin on mutkalla koiran läähättäessä. Läähättäessä oikea suupieli nousee hyvin mutta vasen ei. Eli tämä on uusi oire. En ainakaan ole kiinnittänyt huomiota tähän aiemmin. Kaapolta otettiin verikokeita. Nyt lähti tutkittavaksi lihasprofiili, borrelioosikokeet (C6-testi) ja asetyylikoliinireseptori vasta-aineet. Tällä jälkimmäisellä tutkitaan autoimmuunisairaudesta johtyvaa lihastautia, myastenia gravis. Tuloksia siis odotellaan ja jännittyneenä olen jo soitellut ja hätäillyt tulosten perään.. Mutta eivät ole vielä tulokset tulleet..

Kaapo on onneksi ollut viimeiset pari viikkoa aika hyvävointinen. Väsymystä lukuunottamatta vanhoja oireita ei ole näkynyt kovinkaan paljon. Jalkojen tärinä on vähentynyt todella paljon eikä niskakaan tunnu olevan kipeä. Sisäkorvaongelmista eläinlääkäri mainitsi jotain, koska toissa kerralla akupunktiossa oli leuan alueelta ja siitä ympäristöstä kosketusarka.. Koska korvista ei ole magneettikuvia niin asia jäi vielä auki... Koira puuhailee ja riehuu ja on aika onnellisen oloinen suurimman osan ajasta. Kipulääkettä menee todella vähän verrattuna aiempaan ja toivon mukaan määrä vähenisi loppuen lopulta kokonaan.

Puuhailen Koirapoppoolle pientä kurssia koiran sosiaalistamisen ja hihnakäyttäytymisen tiimoilta. Toteutunee varmaan ihan piakkoin. Toistakin teemapäivää suunnittelen kesäksi, mutta en ole jaksanut vielä ideoimaan kummemmin. Ajatus kuitenkin on jo kytemässä..

Liekki on mahtavassa kunnossa. Ei vaivaa enää kaviokuume. Hevoset ovat jo yötä päivää laitumella, joten on helpompaa kun ei tarvitse tallitöitä tehdä, kannella vesiä ja heiniä tai raahailla hevosia ulos ja sisään. Toistatuntia päivässä lisää aikaa. Kesä on jo ihan lähellä!